zaterdag 11 februari 2012


DUVAL PHYTOTHERAPIE

Wist u dat kruidengeneeskunde een oeroude therapie is? Vaak wordt gesproken over ‘phytotherapie’, maar bij deze therapie worden allerlei planten gebruikt, niet alleen die welke als kruiden zijn ingedeeld en die niet overblijvend houtachtige weefsels bovengrond ontwikkelen. Het is waarschijnlijk de meest aanvaarde alternatieve therapie. 

Waar was al die jaren die kennis? Ik weet het niet maar wat ik wel weet, is dat veel conventionele medicijnen worden afgeleid van planten zoals bijvoorbeeld digitalis uit vingerhoedskruid en salicylzuur ook wel aspirine genoemd uit wilgenboom. Toen één van onze paarden een tijd pijn had kwam de hoefsmid met de oplossing om ons paard jonge wilgentakken te voeren voor de pijn. Ik had daar nog nooit van gehoord. Maar deze oude rot in het vak moest het in mijn ogen toch weten. Ik ben de wilgentakken gaan geven en kwam tot de conclusie dat de kwaal niet overging, maar wel voor een groot deel nam het de pijn weg bij ons paard.

Toen ik dan ook in aanraking kwam met Duval phytoherapie was ik meteen enthousiast.
Maar waarom hoorde ik dan nooit van phytotherapie? Misschien omdat de tijd er nog niet rijp voor was? Duval phytotherapie luidt een nieuw tijdperk in voor alle dierenvrienden groot of klein. Nadat ik zelf met mijn dieren deze producten mocht gebruiken was ik meteen om. Zoveel goede resultaten in korte tijd was voor mij een wonder. Ook al verzorg in mijn dieren iedere dag met de juiste intentie om ze gezond te houden toch hebben ze allemaal wel eens een keer last van een kwaal.  Ik zeg dan ook: “Duval phytotherapie is bezig met een nieuw tijdperk!” Toen ik mij meer ging verdiepen in phytotherapie kwam ik erachter dat in het Westen tot omstreeks het midden van de twintigste eeuw kruidengeneeskunst bijna de enige en zeker de belangrijkste geneeswijze was.

Het is jammer dat de  conventionele geneeskunst en diergeneeskunde nog steeds niet helemaal in zien hoe effectief phytotherapie kan zijn. Maar wie weet komt daar nu eindelijk na zoveel jaar verandering in. Bovendien treden er weinig bijwerkingen op, omdat de hele plant wordt gebruikt, met zijn uitgebalanceerde effect van diverse stoffen die synergetisch samenwerken.

                               In liefdevolle herinnering Sandy  gestorven 30 augustus 2011.

Duval phytotherapie is goed voor uw paard, hond, kat of vogels/sierkippen.



Met Vriendelijke groet,

Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Geen opmerkingen:

Een reactie posten