zondag 5 mei 2013

Equiday was gisteren een gezellig paardenevenement

Beste lezers van mijn blog,

Gisteren stond Duval op Equiday op het KNHS centrum in Ermelo. We hadden prachtig weer en de dag is voorbij gevlogen. Vele paardenliefhebbers hebben dan ook net als ik genoten van deze mooie dag. Nieuwe contacten op gedaan waar paardensport Duval blij mee is. Wij vinden het fijn dat er steeds meer mensen zijn die preventief goed voor hun paard willen zorgen. Daarom is het voor jong en oud altijd leuk om naar een beurs te gaan. Ik zelf vindt het leuk om steeds weer nieuwe mensen te ontmoeten, die ook hun passie voor hun paard willen delen met ons.

En dan....is het vandaag bevrijdingsdag. Het is alweer 68 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd.
Een moment om ook vandaag weer even bij stil te staan. Want wat is het toch fijn dat wij als Nederlander onze eigen dingen kunnen doen. Ik ben vandaag met mijn dochter en de paarden naar een crosstraining bij de Zuidplasruiters in Moordrecht geweest. We hadden prachtig weer en het Bronco W deed het weer super in de gevorderde groep.
Lobke Bijl met Brono W



Maar daarna was Diamonds Dreamer W aan de beurt. Voor de eerste keer ging hij mee op crosstraining. En wonder boven wonder heeft Lobke en Diamonds Dreamer W het voor de eerste keer super gedaan. Daar ben je dan als moeder toch weer super trots op!

Onze paarden krijgen Duval Chorellapoeder door hun voer. Duval Chlorella poeder is een voedingssupplement in een 100 procent natuurlijke vorm. Chlorella is een groene eencellige alg met vele unieke eigenschappen. Deze alg bevat alle essentiële voedingsstoffen die een paard nodig heeft zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en vetzuren. Chlorella geven wij aan onze paarden ter ondersteuning van hun gezondheid en hun weerstand.

Na afloop van de crosstraining krijgen onze paarden altijd een heerlijke Duval Chlorella Multifitkoek. Een gezonde beloning voor het paard. Deze Multifitkoek bevat als ingrediënten, Chlorella, fruitmeusli, zaden, honing en bindmiddel. Ze vinden het heerlijk en het is bovendien nog gezond ook. Het zorgt voor een snellere herstelling na de training. Dus twee vliegen in éne klap! Of dat niet mooi is!
Lobke Bijl met Diamonds Dreamer W


Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl-van der Linden
Ervaringsdeskundige







woensdag 1 mei 2013

Texelweekend 2013 was weer een gezellig evenement voor de paardenliefhebber!

Goede morgen lezers van het blog Paardensport- Duval,

Het was afgelopen week een drukke gezellige week voor mij. Eerst ging ik voor de eerste keer met alle producten van Paardensport  Duval naar Texel. Daar werd de 26ste editie gehouden van het Texelweekend. Voor vele was dit de eerste buitenwedstrijd van het jaar.

Vorig jaar trotseerden vele deelnemers het slechte weer. Gelukkig werkte het weer dit jaar beter met ons mee. Op vrijdag nog een klein buitje en voor de rest geweldig weer gehad. Het was droog maar wel een koude wind, maar zondag's kwamen de zonnestralen ons tegemoet. Uit de wind en in de zon hebben vele onder ons genoten van de wedstrijden. Of je nu mee deed met de dressuurwedstrijd klassen B t/m Z2 , de springwedstrijd klassen B t/m ZZ of de Kür op Muziek klassen Z1 t/m ZZ-licht er was een gezellige sfeer op het terrein. Ook de toeschouwers waren vooral zondag's goed vertegenwoordigd.


De troonwisseling is een feit!

En dan gisteren 30 april 2013 was voor geheel Nederland een historisch moment. Koningin Beatrix gaf haar taak over aan haar zoon prins Willem- Alexander en schoondochter Maxima. Koning Willem-Alexander is dinsdagmiddag in De Nieuwe Kerk in Amsterdam Beëdigd en ingehuldigd. Meer hierover klik dan hier. Vele Nederlanders onder ons hebben er een geweldige dag van gemaakt.
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima
En dan 1 mei 2013....gaat het leven de volgende dag weer gewoon zijn gangetje.
Paardensport-Duval gaat aanstaande zaterdag 4 mei 2013 naar het KNHS centrum in Ermelo. Equiday is in drie jaar tijd uitgegroeid tot het grootste Natural Horsemanship evenement van Nederland. Dit jaar wordt de 4de editie gehouden van Equiday. Er is veel te zien en te beleven op deze dag u komt toch ook?

Groetjes van Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige.






maandag 1 april 2013

Een schone stal


We weten allemaal als we een dier op stal hebben staan, dat we er niet onderuit komen om te mesten. Wist u dat een paard in z’n eentje wel veertig kilo mest per staldag heeft. Uitmesten is dus een zware klus. Maar als we de mest laten liggen in de stal is het een bron van bacteriën en schimmels. Dus moeten we aan de slag.

Lobke Bijl met Diamonds Dreamer W
 Een paard alleen zorgt in één week voor driehonderd kilo poep, plas en stro. Als dit te samen een tijdje op een hoop ligt, begint het te verteren. Dat proces van broeien en rotten noem je composteren en daarbij komt warmte vrij. Kijk maar eens op koude dagen naar jouw mesthoop of de mesthoop bij jouw manege. Bij koud weer zie je dan, dat de damp van de mesthoop af komt.
Je kan je dan vast wel voorstellen wat voor een bende dat het in jouw paardenstal zou worden als je niet goed uitmest met alle nare gevolgen van dien voor jouw paard. Denk hierbij aan hoef en huidproblemen.


Wonder
Tegenwoordig gebruik ik in al  mijn dierenverblijven de Duval stalkorrels. Ook bij mijn alpaca's is dit een groot succes. Als ik de bodembedekking uit mijn stal heb, strooi ik de korrels op de vloer van mijn schoongemaakte stal. Daarna bedek ik de stalbodem weer met stro en strooi daarover nog wat stalkorrels. Ook als je vlas, houtkrullen of zaagsel heeft, werkt het gewoon het zelfde.

Het mooie van deze korrels is: ze zorgen voor vermindering van de ammoniakconcentratie. De korrels zijn gemaakt van de calciumbron oesterschelpen waaraan bicarbonaat en probiotica zijn toegevoegd. De korrels verspreiden een frisse eucalyptusgeur. Het doel van deze stalkorrels is het gezonder maken van de stalomgeving en het neutraliseren van een zuur stalklimaat. Doordat  de probiotica in de stalkorrels groeien op de bodem van de stal, wordt de voedselbron van ongewenste micro-organismen weggenomen. Deze kunnen zich daardoor niet vermenigvuldigen maar zullen verminderen en uiteindelijk afsterven.
Doordat de ammoniakconcentratie afneemt, heb je in de zomer ook minder last van vliegen. Natuurlijk helemaal vliegvrij wordt je stal hier niet door, maar dat kan ook niet. Ieder dier heeft zijn eigen lichaamsgeur en daar komen nu eenmaal vliegen op af.

Met vriendelijke groet,
Monique Bijl-van der Linden
Ervaringsdeskundige


dinsdag 19 maart 2013

In 1940 werd de hoge voedingswaarde van de plant Chlorella ontdekt!



Alle vele jaren geleden wist de mensheid dat het gebruik van kruiden als geneesmiddel het lichaam ten goede kwam. In de oudheid was de mens sterk verbonden met de natuur en de kosmos. Hierdoor was de mens instaat om planten intuïtief in hun wezen en werking te doorvoelen. Door onze drukke bestaan en de welvaart in ons leven zijn wij dit grotendeels verleerd, maar veel dieren hebben deze binding nog wel met de natuur en de kosmos.  De dieren weten intuïtief welke planten ze moeten eten om hun gezondheid op peil te houden.

De meeste dieren hebben tegenwoordig geen beschikking over een kruidentuin zij leven tenslotte niet meer in het wild. Op de markt zijn er tegenwoordig heel veel soorten medicijnen om dier en mens te laten genezen of zich beter te laten voelen. In de meeste gevallen zijn vaak deze medicijnen chemisch. Maar kijk als mens nu eens verder dan alleen maar naar medicijnen, en ga terug in de tijd. Niet alles was misschien goed in vroegere tijden, maar ook veel dingen waren zeer zeker wel goed! Maar door de macht van het grote geld zijn wij deze manier van denken vaak vergeten en dit is in mijn ogen doodzonde. Want de natuur heeft ons zoveel moois en goede dingen te bieden.

De Latijnse naam Chlorella pyrenoidosa is afgeleid van het Griekse ‘chloros’ wat staat voor ‘groen’ en verwijst naar de kleur van de chlorofylrijke plant. ‘Ella’ staat voor ‘klein’ dat wijst naar het feit dat Chlorrela een kleine eencellige plant is. Chlorella behoort tot de algen en is één van de oudste en primitiefste vormen van plantaardig leven op aarde. Deze eencellige plant groeit van nature in humusrijk zoetwater aan de oppervlakte van poelen, meren en moerassen. Deze plant leeft in ijskoude en zeer warme klimaten. Bovendien kan Chlorella zelfs tot een jaar overleven in volstrekte droogte.

In 1890 identificeerde de Nederlandse microbioloog Beijerinck als eerste de variëteit Chlorella.  Toch de heilzame werking werd pas in 1940 ontdekt. Dit had mede te maken met de sterke celwand van de plant waardoor hij bijna niet te verteren was. Nadat men een manier had ontwikkeld om de celwand te breken zonder de voedingswaarde te verminderen is de Chlorella plant de laatste jaren sterk in bekendheid gestegen. Veel mensen gebruiken het product Chlorella voor zichzelf.

Duval Power Frome Nature heeft Chlorella voor uw paard en hond. Deze bestaat uit 100% Chlorella Pyrenoidosa. Voor paarden hebben zij het product in poedervorm en voor honden in tablet vorm. Deze alg bevat alle essentiële voedingsstoffen die een paard of hond nodig heeft zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en vetzuren. Het mooie van Duval Chlorella is dat het een sterk ontgiftende werking heeft.

Alle paarden en honden zijn afhankelijk van een sterk immuunsysteem om gezond te blijven en goede prestaties te kunnen leveren. En daar kunnen wij als mens iets aan doen, d.m.v. het juiste product aan ons dier te voeren. We willen toch allemaal zo lang mogelijk blijven genieten van onze dieren?

Wist u dat Koniks paarden zelf spelen voor dokter?
Als ze bijvoorbeeld last hebben van wormen eten ze kraailook of boerenwormkruid. 
Deze planten helpen daar tegen.
Wees zelf dokter voor uw dier, uw paard of hond leef niet meer in het wild.
Dus laten wij met elkaar de dieren een handje hepen om gezond te blijven!

Groetjes van Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

zaterdag 9 maart 2013

Een paarden-liksteen voorziet in de behoefte van jouw paard

Anouk van de Bosrand

De meeste paardenbezitters onder ons hebben wel een paarden-liksteen voor hun paard of pony. Toen wij jaren geleden onze eerste Haflinger kochten, kregen wij het advies om een paarden-liksteen in zijn stal te hangen. Wij gingen naar de winkel en kochten meteen een liksteen met een houder voor deze  liksteen.

Becky W
Vele jaren later kwam mijn dochters tweede paard een KWPN merrie en natuurlijk bevestigde wij ook in haar stal een houder met een liksteen erin. Maar wat was dat raar…..onze lieve Becky W likte helemaal niet aan deze liksteen, terwijl Anouk onze Haflinger hier altijd zo van smulde. Natuurlijk probeerde wij diverse likstenen uit, maar zelfs een Himalaya liksteen wilde zij niet. Dit vond ik vreemd, want de meeste paarden onder ons als zij niet een liksteen lusten, zie je al snel dat ze wel aan een Himalaya liksteen likken.

Paardenliksteen van Duval
Totdat wij met de Duval producten aan de slag gingen heb Becky W nooit aan geen ene liksteen gelikt. Eén van de eerste producten die wijzelf uit probeerde was de paarden-liksteen van Duval. We deden een liksteen zowel bij Anouk de Haflinger in de stal als bij onze KWPN merrie Becky W.  Ik kon mijn eigen ogen niet geloven, zag ik dat nu goed? Binnen een week had Becky W haar eigen liksteen op. Toen deze op was, legde wij een nieuwe voor haar neer. Ook deze was in één week tijd op. Terwijl Anouk onze Haflinger nog steeds met haar eerste liksteen bezig was. Toen mijn dochter de derde liksteen neer lag voor Becky W kan ik u vertellen, dat zij ruim anderhalve maand er over deed eer zij deze paarden-liksteen weer op had.

Gelukkig maar zou u zeggen en dat vond ik ook, want anders krijgt een paard teveel mineralen binnen wat weer een verhoogde druk op haar nieren had kunnen geven. Met alle vervelende gevolgen van dien.
Gelukkig was dit niet het geval. Zo kun je maar weer zien dat een paard instinctief heel goed weet wat hij/zij nodig heeft om zich goed te voelen.

Deze paarden-liksteen van Duval is een multimineraalbok dat gebruikt wordt ter ondersteuning van de gezondheid en de weerstand van het paard.  De chondroïtine, glucosamine en oestermeel in dit mineraalblok werken ter ondersteuning van botten, spieren en pezen. Duval Paardenliksteen is een aanvulling van de behoefte aan diverse mineralen en sporenelementen. Het doel van dit mineraalblok is het beschikbaar maken van deze mineralen en zo voorzien in de behoefte van het paard. Zo zie je vaak dat paarden likken aan muren of bijvoorbeeld takken van bomen. In deze paarden-liksteen van Duval zijn geen geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd en er worden alleen zuivere natuurlijke grondstoffen verwerkt. Het bijzondere van deze liksteen is er is oestermeel in verwerkt, dit zorgt voor een goede verhouding voor de calciumopname.

En de groene klei/leem zorgt voor een ontgiftende werking en is bacteriedodend. Er is in deze paarden-liksteen geen zout verwerkt. Doordat  in deze paarden-liksteen oestermeel is verwerkt, is deze liksteen zachter als vele andere likstenen. Als je een paard heeft wat erg loopt te kwijlen op de steen, adviseer ik u dan ook een bakje naast de voerbak te hangen, om daar de paarden-liksteen in te leggen.

Wist u dat paarden zonder gezelschap doodongelukkig worden?
Het zijn sociale dieren  door samen met andere paarden te zijn voelen zij zich het fijnst.
Maar heb je geen plek voor nog een paard neem dan een geit of kip in de stal of de wei.
Dit kan al heel goed helpen tegen de eenzaamheid.
Want alleen is maar alleen!
Met vriendelijke groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

zaterdag 2 maart 2013

Zo veroudert een paardenlichaam

Anouk van de Bosrand

 In mijn vorige blog schreef ik hoe oud zou jouw paard zichzelf voelen? Dit is voor jouw als paardeneigenaar een vraag en voor jouw paard een weet! Ik vindt het leuk om over dit onderwerp nog een blog te wijden. Waarom? Omdat het zo belangrijk is om goed preventief voor het paardenlichaam te zorgen.
Wanneer giftige stoffen en vrije radicalen samenkomen, zorgen ze voor een veroudering van het lichaam. Denk alleen al aan de spuiten die een paard ieder jaar moet ondergaan. Het paard Becky W van mijn dochter is altijd bijna een week ziek wanneer ze weer haar jaarlijkse inentingen moet ondergaan. Helaas kunnen wij hier niet onderuit, want als je op wedstrijd gaat moet je paard nu eenmaal ingeënt zijn. Wanneer er niet op de veroudering van het lichaam wordt gelet, kan dit tot ernstige gezondheidsproblemen leiden. Elke gebeurtenis of elk ziektestadium gaat gepaard met een aantal duidelijk waarneembare fysieke symptomen.

De zes stadia’s van veroudering zijn:
1. Gebrek aan energie. Hier kunnen we vaak nog iets aan doen om het paard een sportbrok met meer energie te geven. Als het paard gebrek heeft aan energie hangt dit rechtstreeks af van de voeding en het vermogen van het lichaam om de voedingstoffen in het voedsel af te breken en op te nemen. Voedsel dat niet goed is afgebroken of slecht wordt opgenomen, of een lage voedingswaarde heeft, zorgt ervoor dat het paard zich moe, traag en niet uitgerust voelt. “Wanneer voedsel niet goed kan worden verteerd, zal het gaan rotten en gisten. Het wordt dan in giftige stoffen omgezet die via het bloed naar het weefsel worden getransporteerd.” Dit onverteerde voedsel, dat we ook wel ‘spijsmassa’ noemen, koekt samen en hecht zich vast aan de darmwand. Hierdoor wordt de opname van de voedingstoffen nog verder verhinderd en raken de energie-reserves van het paardenlichaam uitgeput. We kunnen dan ons paard nog zoveel sportbrok of andere goede producten geven maar door dit proces is het totaal allemaal zinloos.

Jaren geleden toen wij een paard bij ons op stal hadden, wist ik dit nog niet. We konden het paard geven wat wij dachten dat goed voor het paard was, maar het paard werd steeds magerder. Nu door vele jaren mijzelf in voeding voor mens en dier verdiept te hebben weet ik inmiddels wel beter. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie. Waarom?? Zodat we met elkaar veel dierenleed kunnen voorkomen.

2. Ophoping van giftige stoffen. Een slechte spijsvertering, verstopping en onregelmatige stoelgang bij jouw paard wijzen erop dat het lichaam zijn afvalstoffen niet goed kwijtraakt, waardoor de toxines zich gaan opstapelen. Als je paard maar één keer per dag of nog minder ontlasting heeft, heeft uw reden om zich oprecht zorgen te moeten maken over uw paard. Als een paard een slechte ontlasting heeft, veroorzaakt deze ophoping van giftige stoffen beschadiging op celniveau.

3. Irritatie. Ook een paard kan last krijgen van irritatie. Toenemende gehaltes aan giftige stoffen in het paardenlichaam leiden tot inwendige en uitwendige irritatie. Met alle vervelende gevolgen van dien. De waarschuwingssignalen bij uw dier zijn een jeukende of geïrriteerde huid, huiduitslag, wisselende stemmingen enz.. Allemaal signalen dat het afvoersysteem van het lichaam niet goed functioneert en niet langer in het staat is om de gif- en afvalstoffen efficiënt te verwijderen.

4. Ontstekingen. In deze fase heeft uw paard pijn en zijn  er zwellingen te zien. Ontstekingen ontstaan wanneer bepaalde delen van het lichaam, waarin steeds meer giftige stoffen voorkomen, ononderbroken geïrriteerd worden. Dergelijke ontstekingen zijn de voorlopers van ernstige schade aan het paardenlichaam. 

5. Zweren ontstaan op plaatsen in het paardenlichaam waar hoge gehaltes aan opgeslagen toxines de cellen en het weefsel eromheen vernietigen. Het paard heeft in dit stadium steeds meer pijn omdat de zenuwen, wanneer het weefsel verzweert, bloot komen te liggen. 

6. Weefselverharding. Om te voorkomen dat de toxines zich ook buiten de zwerende delen van het lichaam verspreiden, vult het lichaam de zweren met littekenweefsel. De bewuste giftige stof wordt daardoor in een soort ‘zak’ van verhard weefsel gevangen. Dit is het laatste stadium waarin het paardenlichaam nog de controle heeft over de eigen cellen. Als er in dit stadium niets wordt ondernomen, zullen de cellen beginnen muteren.

Verandering en verbetering beginnen van binnenuit.
Daarna veranderen de uiterlijke omstandigheden vanzelf mee.

Ik wens jou en jouw paard een lang en gezond leven toe!
Met vriendelijke groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 13 februari 2013

HOE JONG ZOU JOUW PAARD ZICHZELF VOELEN?


In ons drukke leven hebben we weinig tijd om te doen wat nodig is om een lang en gezond leven te kunnen leiden. Het werk en onze dagelijkse bezigheden nemen het grootste gedeelte van onze tijd in beslag. Wanneer het om onze gezondheid of dat van ons dier gaat, mogen we echter nooit vergeten dat de klok steeds verder blijft tikken. En hoe langer we de signalen van ons lichaam en dat van ons dier blijven negeren, hoe sneller de klok tikt.

De eerste signalen die je bij jezelf maar ook bij je dier kunt waarnemen is minder energie, maar vaak denken we dat dit iets is wat er gewoon bij hoort. Het energieniveau daalt echter van dag tot dag, omdat we toestaan dat ons lichaam en dat van ons dier steeds meer giftige stoffen en vrije radicalen opneemt. Dit wordt veroorzaakt door ongezonde en onevenwichtige voeding, een slechte spijsvertering, medicijnen, ontwormingskuren een onregelmatige ontlasting en invloeden van buitenaf, denk hierbij aan luchtvervuiling en grondvervuiling.

Diamons Dreamer W
Als we al deze signalen steeds maar weer negeren, is het gevolg op korte termijn dat jouw paard zijn bruisende gezondheid zo langzaamaan begint te verliezen. Op lange termijn zullen chronische gezondheidsproblemen en ziektes de kop op steken.

De negatieve ontwikkeling van de gezondheid van jouw paard mag zich dan progressief voortzetten, deze progressie kan echter op ieder willekeurig tijdstip worden stopgezet en zelfs omgekeerd. Het reinigen en ontgiften van het paardenlichaam zijn hierbij van bijzonder groot belang, evenals een regelmatig bezoek aan uw dierenarts of holistische dierenarts.

Ook in uw drukke bestaan van werken, eten en snel naar uw paard is het verstandig om goed naar uw paard te kijken.
Het kost u niet meer tijd dan het geven van Duval Chlorella poeder over het dagelijkse voer aan uw paard. Dit is een 100 procent natuurlijk voedingssupplement.

Chlorella is een groene eencellige alg met vele unieke eigenschappen. Deze alg bevat alle essentiële voedingsstoffen die jouw paard nodig heeft zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en vetzuren. Duval Chlorella poeder wordt aanbevolen als toevoeging aan de basisvoeding ter ondersteuning van de gezondheid en de weerstand van het paard.
Chlorella poeder heeft tevens een sterk ontgiftende werking.

Ook zijn er tegenwoordig Duval Chlorella tabletten voor honden. Mijn honden eten iedere morgen een paar van deze pilletjes in een stukje leverkaas, of rol ik ze in een stukje ham of salami. Mijn honden weten al niet beter dan dat ze voor hun bak met eten iets lekkers krijgen en het mooie ervan is: Het is nog super gezond ook!

Met vriendelijke groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige
 

dinsdag 5 februari 2013

Een gezond gebit is van levensbelang

Anouk van de Bosrand

Net als bij de mens is een gezond gebit van levensbelang. Elk jaar moeten de kiezen en tanden gecontroleerd worden bij je paard. Toen onze dochter klein was en de paardentandarts kwam haar pony Anouk behandelen was dat altijd een moment waarop zij zelf mocht ervaren waar de scherpe randen en haakjes bij Anouk zaten. En was de paardentandarts dan klaar met zijn behandeling, dan mocht zij nog eens aan het gebit van Anouk voelen en eens goed in de mond kijken bij Anouk. Dit heeft haar geleerd dat een gezond gebit ook voor paarden heel belangrijk is.

Soms zitten er scherpe randen en haakjes aan. De paardentandarts of de dierenarts vijlt dan deze scherpe randen en haakjes glad, zodat je paard weer goed zijn voedsel kan malen. Als een paard pijn heeft in zijn mond kan hem/haar dat allerlei problemen geven. Ze worden chagrijnig en in ergere gevallen ook mager. Ze gaan slaan met hun hoofd of ze nemen het bit niet goed in de mond. Wist je dat paarden soms zelfs kreupel kunnen gaan lopen als het gebit niet in orde is?

Paarden eten nu eenmaal graag als het aan de paarden ligt dan eten ze het liefst dag en nacht en zijn ze er wel zestien uur mee bezig. Eten is niet alleen voedzaam, maar het is ook een ontspanning voor het paard. Paarden zijn planteneters. Met hun gevoelige lippen kiezen ze zorgvuldig dat uit waar hun lichaam behoefte aan heeft. De paarden weten instinctief heel goed wat hun lichaam nodig heeft. Paarden hebben vooral ruwvoer nodig zoals goed hooi, gras of kuilgras.

Soms krijgt een paard last van koliek. Koliek is de naam voor allerlei soorten buikpijn. Meestal is er iets mis in het maag-darmkanaal. Een verstopping kan bijvoorbeeld komen omdat een paard teveel stro eet. Om dit te voorkomen kan je zo’n paard dan beter op houtkrullen zetten. Maar een paard kan ook last krijgen van zandkoliek. Dit komt dan omdat het paard op een kaal stuk land graast en daardoor krijgt het paard ongemerkt bergen zand binnen. Het zand zakt dan naar het diepste deel van de dikke darm. Je kan het paard een middel geven dat ervoor zorgt dat hij/zij het zand weer uitpoept.  Duval power from nature heeft een prachtig middel uit de phytotherapie lijn. Als het niet werkt, is een gevaarlijke operatie nodig. Het komt wel eens voor dat een dierenarts wel een kruiwagen vol zand uit de darmen moet scheppen.

Maar als het toch een keer voorkomt dan heeft Duval het natuurlijke product Carfol. Dit product wordt succesvol ingezet tegen spijsverteringsproblemen door overeten en verkeerd eten. Het vermindert gasvorming en zorgt voor adequaat wegvloeien van gassen. Dit product werkt tegen opgeblazenheid en gasvorming in maag en darm, opgezette maag en darm en tegen koliek.

Maar voorkomen is altijd nog beter dan genezen!
Met vriendelijke groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

woensdag 23 januari 2013

Paardensport Duval op Hengstenkeuring in de Brabanthallen


Volgende week gaat het startsein weer beginnen bij de KWPN Hengstenkeuring. Van woensdag 30 januari tot en met zaterdag 2 februari 2013 is er weer van alles te beleven in de Brabanthallen.
Op woensdag 30 januari is er de tweede bezichtiging springhengsten en de nakomelingen wedstrijd. Op donderdag bezichtiging springhengsten.

Donderdagavond 31 januari is er een heel avondprogramma. Dit begint om 16.15 uur. De finale GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie springen klasse L en M. Ook is er een prensentatie springhengsten goedgekeurd in 2012. En de finale GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie springen klasse Z/ZZ. 1.40m-springen om de VHO Trofee en 1.50m-springen om de Grote Prijs. Ook is er die avond de showrubriek Rabo Talententeam.

Tot en met zaterdag zijn er vele mooie momenten te beleven in de Brabanthallen.
Zorg dat u er bij bent. Wij zijn er ook. Zodat u deze vier dagen weer kennis kan maken met onze fantastisch natuurlijke producten voor paarden, honden en katten. Kom ook eens informeren naar onze stalhygiëne. En bent u al bekend met onze producten, kom dan gezellig langs in onze stand om u ervaringen met onze producten met ons te delen.

Ook in deze bare wintertijden heeft Duval aan u en uw dieren gedacht. Duval heeft dooikorrels aan het assortiment toegevoegd. Het milieu en diervriendelijke alternatief voor strooizout.

De mensen van paardensport Duval Power frome nature wensen u een fantastisch evenement toe!
Groetjes van Monique Bijl- van der Linden


Accommodatie:
De Brabanthallen
Diezenkade 2
5222AK ’s-Hertogenbosch
Tel: 073-62 93 911
Fax: 073-62 93 245


vrijdag 11 januari 2013

Het milieu en diervriendelijke alternatief voor strooizout!


Bink en Bassie genieten van de sneeuw!

Zo maak je borst maar nat. Het is weer zover. De winter is in aantocht. Vaak ondervinden wij als mens maar ook als dier hier hinder van. Als ik alleen al kijk naar mijn honden als ik een wandeling heeft gemaakt en al dat nare strooizout onder hun voetzooltjes zit, begrijp ik best dat zij hier niet vrolijk van worden. Natuurlijk maak ik dan zorgvuldig hun voetzooltjes schoon in een emmer met lauw water en daarna droog ik ze af. Maar zout bijt dat weten wij allemaal, dus ze hoeven maar even één sneetje of wondje te hebben aan hun pootjes en ja dan hebben zij hinder van de winter.
Diamonds Dreamer W met Bronco W heerlijk aan het spelen!


Duval heeft tegenwoordig Duval dooikorrels in hun assortiment. Ik gebruik het zowel op het erf, als in de paddock.  Zo kunnen onze paarden langer buiten staan. Maar ik zou geen Nederlander zijn, eerst zien dan geloven. De afgelopen periode met lichte vorst heb ik het getest en ik kan u uit de grond van mijn hart zeggen:'Het werkt perfect!' Het werkt beter als strooizout, want vorig jaar konden onze paarden echt niet meer naar buiten en nu....,Ja we laten ze straks gewoon heerlijk buiten lopen vorst of géén vorst, sneeuw of geen sneeuw de frisse buitenlucht zouden de paarden allemaal goed doen. 

En wat dacht u van al dat zout aan uw laarzen en schoenen. Ongemerkt lopen wij tegels, vloerbedekking vies, waardoor het wit uitslaan niet achterblijft. Met alle vervelende gevolgen van dien.

Terwijl de winter ook iets moois kan zijn voor mens en dier. Denk aan schaatsen, sleeën de kinderen een mooie sneeuwpop zien maken en voor u zelf de sprookjesachtige foto's die je daar weer van maakt, allemaal ontzettend leuk om te doen voor jong en oud, maar uitglijden is eerder gebeurd als de honderduizend winnen!

Groetjes van Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Kenmerken van Duval dooikorrels

  1. Duval dooikorrels werken uitstekend bij preventieve gladheidsbestrijding.
  2. is duurzaam en tot wel 5x langer werkzaam.
  3. ter bestrijding van sneeuw- en ijzel en opvriezen
  4. ook bij extreem lage temperaturen van -50 graden langer actief
  5. laat geen sporen achter
  6. werkt tot wel 50x efficiënter dan strooizout
  7. geen schadelijk effect op metalen, steen, beton, glas, kunststof, verf en tapijt
  8. Duval dooikorrels zijn, mits droog opgeslagen, onbeperkt houdbaar.
  9. een zeer actief granulaat zonder corrosieve zoutcomponenten
  10. niet schadelijk voor mens, dier, milieu en plantgewassen.

Contact Naam:
Mopi Beheer B.V.
Paardensport Duval 
Pieter Bijl
Mobiel:+31(0) 6-22498377
E-mail:info@paardensport-duval.nl


maandag 7 januari 2013

Al stress voor dat jij naar concours hipique gaat?


In een eerder blog heb ik beloofd om nog een stukje over stress te schrijven. Helaas zien we bijna bij ieder concours wel een paard dat stijf onder de stress zit. Natuurlijk is dit heel vervelend voor jouw als ruiter. Maar vaak zien we en weten wij als ruiter dit zelf ook dat wij zelf al stress hebben voordat de wedstrijd begint. Waarom? Paardensport moet toch leuk zijn, maar vaak zien we toch op evenementen dat er geen plezier is, maar alleen maar prestatie drang met alle gevolgen van dien. Gefrustreerde ruiters, gestreste paarden en voeterende grooms of ouders. In mijn ogen kan dit nooit de bedoeling zijn van paardrijden.

Laten we heel simpel beginnen waar het allemaal al mis kan gaan. Ten eerste bij jezelf doordat je zelf al gespannen bent voor de wedstrijd. Je paard mankeert lichamelijk iets waar jij als ruiter helemaal geen weet van heb. Denk hierbij aan nek, rug en nier problemen.
Maar nu eens kijken door de ogen van jouw paard. Jouw paard komt op het voorterrein, waar enkele hindernissen ter voor-oefening zijn opgebouwd. Straks als jouw naam en de naam van jouw paard afgeroepen wordt moet je naar binnen en moet dan, in de kortst mogelijke tijd, een parcours met zware hindernissen – en dan liefst zonder fouten! – springen, die niet mis zijn. Een paard springt van nature niet graag; het dier doet dit slechts wanneer er een natuurlijke drift aanwezig is.

B.v  Een merrie zal over de sloot springen om bij haar veulen te komen (een voorbeeld voor vele ‘moeders’) wij doen toch ook alles voor ons kind als onze zoon of dochter in gevaar is. Het paard in kwestie springt hoog, maar de ruiter vindt het nodig het nog even aan het verstand te brengen, dat het de achterbenen goed moet bijtrekken en het paard wordt gebarreerd.
Het paard, dat net voor hem in de ring komt, is binnen en het dier staat klaar om het parcours af te leggen en…… het ontlast of urineert. Er zijn paarden/pony’s die niet gemakkelijk op een steenbodem, maar wel op stro urineren. In mijn ogen is het gewoon een feit dat zulke paarden/pony’s de achterbenen wensen te behoeden voor spatten. Zij zijn gewoon schoon op zichzelf.

Innerlijke onrust bij jouw dier kan je voor een groot deel voorkomen door zelf rustig te zijn in alle omstandigheden. En het dier belonen voor zijn goede gedrag en stelt het dier wat vaker gerust! Dit is vaak makkelijker gezegd als gedaan maar dit staat zo vast als een huis. Ook kan Duval Sedinerf een oplossing zijn voor dit probleem. Het werkt tegen alle vormen van stress en onrust. Dit product voedt een overbelast zenuwstelsel. Het werkt rustgevend en kalmerend.


Lobke Bijl met Diamonds Dreamer W
Onze dochter heeft al veel situaties gehad met haar Diamonds Dreamer W waar bij net deze paar milliliter Sedinerf het verschil maakte in zijn gedrag. Ik kan u vertellen dat dit voor mij in sommige situaties een hele geruststelling is. Want ook mijn hart maakt wel eens overuren als het paard erg nerveus is.

Wij willen toch allemaal als vader en moeder het beste voor uw kind en uw dieren? Duvalproducten kunnen een oplossing zijn voor uw dieren. En als dit niet helpt kunt u altijd nog een dierentolk raadplegen. Vaak komen we dan meer te weten over onze dieren en hoe wij ze in stresssituaties kunnen bijstaan. Want ieder dier wilt net als mensen begrepen worden! En als u daar nog helemaal geen ervaring mee heeft of voor open staat, alles is goed zoals het is. Maar uit eigen ervaring kan ik u vertellen dat het hele verhelderende antwoorden kunnen opleveren waar u als eigenaar of ruiter mee vooruit kan.

Want ieder dier en ieder mens is onderhevig aan het lot.
Houd van de dieren ze houden ook van u!
Verstoor de dieren niet, maak ze niet bang of ongelukkig.
Maar als het even niet gaat zoals het zou moeten gaan,
zoek dan naar een oplossing en je zou hem vinden.
Maar als je niet zoekt en alleen maar gefrustreerd of boos wordt,
ben je geen meester meer over je eigen leven laat staan
dat over een dier.
- Monique Bijl- van der Linden

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige