woensdag 23 januari 2013

Paardensport Duval op Hengstenkeuring in de Brabanthallen


Volgende week gaat het startsein weer beginnen bij de KWPN Hengstenkeuring. Van woensdag 30 januari tot en met zaterdag 2 februari 2013 is er weer van alles te beleven in de Brabanthallen.
Op woensdag 30 januari is er de tweede bezichtiging springhengsten en de nakomelingen wedstrijd. Op donderdag bezichtiging springhengsten.

Donderdagavond 31 januari is er een heel avondprogramma. Dit begint om 16.15 uur. De finale GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie springen klasse L en M. Ook is er een prensentatie springhengsten goedgekeurd in 2012. En de finale GMB KNHS/KWPN Hengstencompetitie springen klasse Z/ZZ. 1.40m-springen om de VHO Trofee en 1.50m-springen om de Grote Prijs. Ook is er die avond de showrubriek Rabo Talententeam.

Tot en met zaterdag zijn er vele mooie momenten te beleven in de Brabanthallen.
Zorg dat u er bij bent. Wij zijn er ook. Zodat u deze vier dagen weer kennis kan maken met onze fantastisch natuurlijke producten voor paarden, honden en katten. Kom ook eens informeren naar onze stalhygiëne. En bent u al bekend met onze producten, kom dan gezellig langs in onze stand om u ervaringen met onze producten met ons te delen.

Ook in deze bare wintertijden heeft Duval aan u en uw dieren gedacht. Duval heeft dooikorrels aan het assortiment toegevoegd. Het milieu en diervriendelijke alternatief voor strooizout.

De mensen van paardensport Duval Power frome nature wensen u een fantastisch evenement toe!
Groetjes van Monique Bijl- van der Linden


Accommodatie:
De Brabanthallen
Diezenkade 2
5222AK ’s-Hertogenbosch
Tel: 073-62 93 911
Fax: 073-62 93 245


vrijdag 11 januari 2013

Het milieu en diervriendelijke alternatief voor strooizout!


Bink en Bassie genieten van de sneeuw!

Zo maak je borst maar nat. Het is weer zover. De winter is in aantocht. Vaak ondervinden wij als mens maar ook als dier hier hinder van. Als ik alleen al kijk naar mijn honden als ik een wandeling heeft gemaakt en al dat nare strooizout onder hun voetzooltjes zit, begrijp ik best dat zij hier niet vrolijk van worden. Natuurlijk maak ik dan zorgvuldig hun voetzooltjes schoon in een emmer met lauw water en daarna droog ik ze af. Maar zout bijt dat weten wij allemaal, dus ze hoeven maar even één sneetje of wondje te hebben aan hun pootjes en ja dan hebben zij hinder van de winter.
Diamonds Dreamer W met Bronco W heerlijk aan het spelen!


Duval heeft tegenwoordig Duval dooikorrels in hun assortiment. Ik gebruik het zowel op het erf, als in de paddock.  Zo kunnen onze paarden langer buiten staan. Maar ik zou geen Nederlander zijn, eerst zien dan geloven. De afgelopen periode met lichte vorst heb ik het getest en ik kan u uit de grond van mijn hart zeggen:'Het werkt perfect!' Het werkt beter als strooizout, want vorig jaar konden onze paarden echt niet meer naar buiten en nu....,Ja we laten ze straks gewoon heerlijk buiten lopen vorst of géén vorst, sneeuw of geen sneeuw de frisse buitenlucht zouden de paarden allemaal goed doen. 

En wat dacht u van al dat zout aan uw laarzen en schoenen. Ongemerkt lopen wij tegels, vloerbedekking vies, waardoor het wit uitslaan niet achterblijft. Met alle vervelende gevolgen van dien.

Terwijl de winter ook iets moois kan zijn voor mens en dier. Denk aan schaatsen, sleeën de kinderen een mooie sneeuwpop zien maken en voor u zelf de sprookjesachtige foto's die je daar weer van maakt, allemaal ontzettend leuk om te doen voor jong en oud, maar uitglijden is eerder gebeurd als de honderduizend winnen!

Groetjes van Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

Kenmerken van Duval dooikorrels

  1. Duval dooikorrels werken uitstekend bij preventieve gladheidsbestrijding.
  2. is duurzaam en tot wel 5x langer werkzaam.
  3. ter bestrijding van sneeuw- en ijzel en opvriezen
  4. ook bij extreem lage temperaturen van -50 graden langer actief
  5. laat geen sporen achter
  6. werkt tot wel 50x efficiënter dan strooizout
  7. geen schadelijk effect op metalen, steen, beton, glas, kunststof, verf en tapijt
  8. Duval dooikorrels zijn, mits droog opgeslagen, onbeperkt houdbaar.
  9. een zeer actief granulaat zonder corrosieve zoutcomponenten
  10. niet schadelijk voor mens, dier, milieu en plantgewassen.

Contact Naam:
Mopi Beheer B.V.
Paardensport Duval 
Pieter Bijl
Mobiel:+31(0) 6-22498377
E-mail:info@paardensport-duval.nl


maandag 7 januari 2013

Al stress voor dat jij naar concours hipique gaat?


In een eerder blog heb ik beloofd om nog een stukje over stress te schrijven. Helaas zien we bijna bij ieder concours wel een paard dat stijf onder de stress zit. Natuurlijk is dit heel vervelend voor jouw als ruiter. Maar vaak zien we en weten wij als ruiter dit zelf ook dat wij zelf al stress hebben voordat de wedstrijd begint. Waarom? Paardensport moet toch leuk zijn, maar vaak zien we toch op evenementen dat er geen plezier is, maar alleen maar prestatie drang met alle gevolgen van dien. Gefrustreerde ruiters, gestreste paarden en voeterende grooms of ouders. In mijn ogen kan dit nooit de bedoeling zijn van paardrijden.

Laten we heel simpel beginnen waar het allemaal al mis kan gaan. Ten eerste bij jezelf doordat je zelf al gespannen bent voor de wedstrijd. Je paard mankeert lichamelijk iets waar jij als ruiter helemaal geen weet van heb. Denk hierbij aan nek, rug en nier problemen.
Maar nu eens kijken door de ogen van jouw paard. Jouw paard komt op het voorterrein, waar enkele hindernissen ter voor-oefening zijn opgebouwd. Straks als jouw naam en de naam van jouw paard afgeroepen wordt moet je naar binnen en moet dan, in de kortst mogelijke tijd, een parcours met zware hindernissen – en dan liefst zonder fouten! – springen, die niet mis zijn. Een paard springt van nature niet graag; het dier doet dit slechts wanneer er een natuurlijke drift aanwezig is.

B.v  Een merrie zal over de sloot springen om bij haar veulen te komen (een voorbeeld voor vele ‘moeders’) wij doen toch ook alles voor ons kind als onze zoon of dochter in gevaar is. Het paard in kwestie springt hoog, maar de ruiter vindt het nodig het nog even aan het verstand te brengen, dat het de achterbenen goed moet bijtrekken en het paard wordt gebarreerd.
Het paard, dat net voor hem in de ring komt, is binnen en het dier staat klaar om het parcours af te leggen en…… het ontlast of urineert. Er zijn paarden/pony’s die niet gemakkelijk op een steenbodem, maar wel op stro urineren. In mijn ogen is het gewoon een feit dat zulke paarden/pony’s de achterbenen wensen te behoeden voor spatten. Zij zijn gewoon schoon op zichzelf.

Innerlijke onrust bij jouw dier kan je voor een groot deel voorkomen door zelf rustig te zijn in alle omstandigheden. En het dier belonen voor zijn goede gedrag en stelt het dier wat vaker gerust! Dit is vaak makkelijker gezegd als gedaan maar dit staat zo vast als een huis. Ook kan Duval Sedinerf een oplossing zijn voor dit probleem. Het werkt tegen alle vormen van stress en onrust. Dit product voedt een overbelast zenuwstelsel. Het werkt rustgevend en kalmerend.


Lobke Bijl met Diamonds Dreamer W
Onze dochter heeft al veel situaties gehad met haar Diamonds Dreamer W waar bij net deze paar milliliter Sedinerf het verschil maakte in zijn gedrag. Ik kan u vertellen dat dit voor mij in sommige situaties een hele geruststelling is. Want ook mijn hart maakt wel eens overuren als het paard erg nerveus is.

Wij willen toch allemaal als vader en moeder het beste voor uw kind en uw dieren? Duvalproducten kunnen een oplossing zijn voor uw dieren. En als dit niet helpt kunt u altijd nog een dierentolk raadplegen. Vaak komen we dan meer te weten over onze dieren en hoe wij ze in stresssituaties kunnen bijstaan. Want ieder dier wilt net als mensen begrepen worden! En als u daar nog helemaal geen ervaring mee heeft of voor open staat, alles is goed zoals het is. Maar uit eigen ervaring kan ik u vertellen dat het hele verhelderende antwoorden kunnen opleveren waar u als eigenaar of ruiter mee vooruit kan.

Want ieder dier en ieder mens is onderhevig aan het lot.
Houd van de dieren ze houden ook van u!
Verstoor de dieren niet, maak ze niet bang of ongelukkig.
Maar als het even niet gaat zoals het zou moeten gaan,
zoek dan naar een oplossing en je zou hem vinden.
Maar als je niet zoekt en alleen maar gefrustreerd of boos wordt,
ben je geen meester meer over je eigen leven laat staan
dat over een dier.
- Monique Bijl- van der Linden

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige