vrijdag 30 november 2012

Help, mijn paard is zo nerveus!


Nervositeit
Ook een paard kan nerveus zijn en met de nervositeit van het paard moet de kalmte van de ruiter en de rust van de omgeving toenemen. Maar dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak zijn wij als ruiter ook gespannen, want…..ja de vorige keer schrok mijn paard ervan en toen deed hij/zij toch gek? Vaak zien we dan dat juist de ruiter in zo’n zelfde situatie weer zenuwachtig wordt en brengt zijn eigen zenuwachtigheid weer over op zijn/haar paard. Waardoor het paard vaak volkomen de kluts kwijt raakt en onzeker wordt. Ook als uiting van nervositeit kennen we het urineren en het ontlasten, wat we dikwijls zien, wanneer een paard in omstandigheden verkeert, waarin het paard bij ervaring weet, dat er iets onprettigs staat te gebeuren.

Sommige omstandigheden kunnen echter ook een kalm paard nerveus maken. Dit kan al gebeuren bij paarden die aan het voer staan; je kan hieruit op maken dat je als regel moet stellen, een paard dat staat te eten, laat je met rust en je gaat niet lopen bij hen in de box of stand. Hoe fijn vindt jij het als je gestoord wordt tijdens jouw maaltijd? Mogelijk is deze zenuwachtigheid – ook al is die maar tijdelijk  gebaseerd op het instinct van het paard om te houden, wat het heeft.

‘In de natuur heerst de regel, dat de sterkste en de snelste slechts recht van bestaan heeft!’

Lobke Bijl en Diamonds Dreamer W
hun eerste onderlinge wedstrijd!
 Diefstal in de natuur die wij definiĆ«ren, bestaat er dus niet, want slecht het paard heeft rechten, die in staat is zijn bezit te verdedigen en te behouden. Kan het paard dit niet, dan is het dier volgens de natuurwetten minderwaardig. Het dier wil instinctief zijn bezit verdedigen en weet niet, of u het voer misschien komt weghalen.
Wanneer dus b.v. jouw paard zijn voer heeft opgegeten en het probeert dat van zijn buurman in de wei of paddock te bemachtigen, dat is dit niets ‘gemeen’, maar een heel logisch feit en hiermede houdt het paard dat staat te eten en waarbij u wilt inlopen, ook rekening.

Feiten daar kunnen we niet omheen, maar we kunnen als paardenliefhebber er wel rekening mee houden!

In mijn volgende blog leest u meer over nervositeit en wat u er eventueel zelf aan kunt doen!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige



vrijdag 9 november 2012

Help mijn paard heeft last van gasvorming?


We hebben misschien allemaal wel eens een paard gezien die last heeft van gasvorming. Telkens als je langs zijn box loopt hoor je stilletjes het geluid al aankomen. Natuurlijk kijken we dan even om en lopen vaak weer vrolijk door. Ach….ieder paard laat wel eens een flinke scheet!, laten we maar zeggen. Maar wat als het paard daar vaker last van heeft? Natuurlijk moet je dan gelijk eens kijken wat jij je paard zo iedere dag voer. En hoe vaak voer je jouw paard op een dag. En is het hooi wel goed wat je aan jouw paard geeft.

Becky W en Bronco W
Maar wat als dit eigenlijk allemaal in orde is en toch heeft jouw paard last van gasvorming, is daar terdege echt wel iets op een natuurlijke manier aan te doen! Ik geef onze paarden als het nodig is Duval Carfol. Dit is een natuurlijk product en werkt zowel lichamelijk als energetisch. Het product komt uit de lijn van Phytotherapie en is een kruidenextract op basis van alcohol. Mijn ervaring met dit product is geweldig bij Bronco W. Hij heeft ook nogal eens last van gasvorming en dunne ontlasting. Ik ben heel tevreden met Duval Carfol. Het is zo makkelijk te geven aan het paard

D.m.v. een spuitje op de paardentong is het in een mum van tijd gefikst. En het resultaat is heel snel merkbaar aan Bronco W. Natuurlijk hebben klachten altijd diepere oorzaken. Bij het oplossen van een klacht moet je altijd alle omstandigheden eens goed bekijken. Ieder mens is anders en ieder dier is anders. Geniet van je paard en wees niet bang om eens verder te kijken dan jouw neus lang is. Doordat ik zelf met de Duval producten in aanraking kwam kan ik u vertellen dat we al heel veel probleempjes zelf hebben opgelost. En reken maar dat mijn dieren mij daar dankbaar voor zijn.

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

vrijdag 2 november 2012

Ook is er voor jouw paard of hond in de herfst zeewater!


De dagen worden kouder, de nachten worden langer. De kachel brand weer in huis. De mooie momenten van jou met je paard naar de zee is voor de meeste onder ons weer voorbij. Misschien nog een keer in het weekend een tochtje maken over het strand, maar zeker niet meer heerlijk zwemmen met jouw paard in de zee. Daar is helaas het zeewater nu weer te koud voor. Maar wat als je paard toch grote of kleine wonden heeft?

Lobke Bijl met Bronco W
We weten allemaal dat zeewater al eeuwen bekend staat om genezingen van kleine en grote wonden. Ook al heb je paard eczeem, psoriasis en mok dan kan zeewater aan jouw en je paard uitkomst bieden. Door de behandeling met zeewater verdwijnen bacteriƫn en krijgen wonden de kans om sneller te genezen. Gelukkig heeft Duval er voor gezorgd dat iedereen met zeewater aan de slag kan. Laat dan ook de Duval Oosterschelde Lotion niet ontbreken in jouw EHBO kast!


Strand, water en wind,
doet iedereen goed!
Ook al is het koud en kil
de zee doet wat hij wil!
Laat daarom de Duval Oosterschelde Lotion 
in jouw kast prijken!
Door het te gaan gebruiken,
zullen er sommige kwalen vanzelf verdwijnen!
Voor mij is het een middel wat nooit meer
uit mijn EHBO kast mag verdwijnen!

- Groetjes van Monique Bijl- van der Linden
- Ervaringsdeskundige.
Pieter Bijl met de honden!