maandag 22 oktober 2012

Dunne darmontsteking genezen door natuurlijke producten!


Hoi beste lezers van mijn blog,

Lassie
Als je veel verschillende dieren om je heen hebt, gebeurd het wel eens dat een dier ziek wordt. Zo ook mijn Schotse Collie. Lassie is altijd een vrolijke hond, ze is inmiddels acht jaar oud. Maar van de één op de andere dag begint ze met overgeven en laat hele dunne ontlasting lopen, maar ze blijft vrolijk en gaat toch elke keer weer graag met de andere honden mee wandelen. Alleen als ze daarna thuis komt is zij futloos! Daardoor vrees ik het ergste ze zou toch geen kanker hebben? Ik besluit dan ook om met haar naar een alternatieve therapeut te gaan. Tijdens dit bezoek concludeert hij dat het een dunne darmontsteking is en vertelt mij dat dit niet zo mooi is. Hij adviseert mij om twee keer op een dag een beetje rijst, zalm, kabeljauw met groenten voor haar. Dit voedsel is licht verteerbaar en hij zegt:’Jij heb vast zelf producten om jouw hond te kunnen helpen!’ Hij verteld mij dat een dierenarts al lang en breed antibiotica zou voorschrijven. Maar aangezien ik niet zo’n voorstander bent van antibiotica weet ik nu wat mij te doen staat.

Als ik thuis komt haal ik meteen een fles Polyc uit de voorraad en een fles Biolitan. Als ik Lassie haar eten geeft, geef ik voor haar maaltijd 1ml Polyc met een spuitje op haar tong. Dit product zorgt voor alle problemen rond het darmstelsel.  Het maakt het dier van binnenuit beter bestand tegen darmparasieten! Daarna eet zij gewoon op haar gemak haar bak eten leeg. Na een half uur geef ik ze een spuitje Biolitan 1ml op haar tong. Biolitan sterkt het immuunsysteem, vermeerdert de aanmaak van witte bloedcellen, is antiseptisch en antibiotisch. En zorgt voor een sneller herstel na ziekte en opbouw van verzwakte weerstand. Biolitan tast de darmflora niet aan maar is daarentegen opbouwend en ondersteunend.

Na drie dagen zie ik mijn Lassie al opknappen. Ze geeft niet meer over en haar ontlasting wordt langzaamaan weer normaal. De Polyc en de Biolitan blijf ik twee keer op een dag drie weken lang volhouden. Daarna geef ik het preventief alleen nog ’s ochtends voor haar maaltijd!
Met als resultaat een gezond darmstelsel wat haar voedsel weer kan verdragen! En Lassie is weer een vrolijke levenslustige hond! Mijn prinses is weer de oude Lassie, dankzij de producten van Duval!

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden!
Duval zorgt ervoor dat veel lijden bespaard kan blijven!
Namens mij en Lassie, Duval bedankt voor deze geweldige producten!

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige

maandag 15 oktober 2012

Duval Palio is GOUD WAARD voor een hoestend paard !


Ieder paard geeft wel eens een kuchje, maar een gezond paard hoest zelden. Dus als een paard hoest, dan heeft dit een reden. De meest vookomende reden van een hoestend paard is een luchtweginfectie. Bacterie-virus en schimmelinfecties in de luchtwegen die hoest en slijmvorming ten gevolgen hebben. Duval Palio is weefselherstellend. Een luchtweginfectie veroorzaakt een verminderde longfunctie. Volgens onderzoek neemt ca. 30% van de maximale longcapaciteit af, wat leidt tot verminderde prestaties. Het mooie van dit product is dat Palio een expectorans is (bevorderd het ophoesten van slijm) en mucolyticum (slijmoplossend). Indien zich veel slijm in de luchtwegen bevindt zal Duval Palio het ophoesten bevorderen zodat zich vaak eerst een korte tijd meer hoest zal voordoen. Bij ons bonte paard Bronco W hoefde ik maar een paar dagen twee maal daags een spuitje op zijn tong te geven en……het probleem was weg, als sneeuw voor de zon! Daarom is dit product voor mij GOUD WAARD!

Bronco W
Wat ook heel belangrijk is bij hoestende paarden is er voor zorgen om een zo stofvrij mogelijke omgeving te creëren. Dit kan door de stal goed schoon te houden en aanpassingen te doen in de stalbedekking en het ruwvoer. Een stalbedekking van houtmot of vlas geeft veel minder stof dan bijvoorbeeld stro. Het weken van het hooi is een methode die veel wordt toegepast bij hoestende paarden. Het weken van hooi vermindert de hoeveelheid stof. Ook heeft hooi weken een aantal nadelen. Het is erg bewerkelijk, lastig bij vorst en recent onderzoek heeft aangetoond dat de hoeveelheid bacteriën in het hooi toeneemt.

Ook kan je hooi stomen. Dit is een relatief nieuwe methode om de hoeveelheid stof in het hooi te verminderen. Er zijn speciale hooistomers verkrijgbaar, waar het hooi gedurende 45 - 60 minuten, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de baaldichtheid, in gestoomd wordt. De vers gestoomde hooi is zeer heet, maar koelt snel af en kan onmiddelijk of binnen 24 uur worden gevoerd. Zoals u nu leest zijn er vele manieren om te zorgen dat uw paard minder last heeft van luchtweginfecties.

Stofdeeltjes, met name fijnstof, zijn nu eenmaal erg schadelijk voor de longen zowel voor mens als dier. Ik heb zelf  goede ervaringen met Duval Veegris. Ook al heb ik maar een klein gangpad, wij strooien meestal tweemaal in de week een laagje veegris over het gangpad. Deze veegfris is een super product. Het is een veegpoeder dat ingezet wordt om stof te reduceren tijdens het vegen van de gangpaden. Het poeder verspreidt tevens een frisse eucalyptus geur. Dit product zorgt ervoor dat de stof tijdens het vegen gebonden wordt aan het product waardoor minder stof in de lucht komt. Daarna blijft er een vettig laagje achter op het geveegde oppervlak. Dit zorgt er weer voor dat de stof die neerslaat zich weer bindt. Hierdoor minder stofdeeltjes, met name fijne stof in de lucht.

En op deze manier creëer ik mijn eigen gezonde stal op een natuurlijke manier. Onze paarden zijn ons hier dankbaar voor.
Ik  zeg maar zo: ‘Voorkomen is beter dan genezen!’

Met Vriendelijke Groet,
Monique Bijl- van der Linden
Ervaringsdeskundige.